Bewegingsonderwijs en de Wilsdonck

Afgelopen donderdag is er in de raad een amendement van het CDA aangenomen, wat vaststelt dat er een voorziening voor bewegingsonderwijs in de directe nabijheid van een basisschool behoort te zijn. Met andere woorden, een gymzaal in de buurt! Wij vinden het erg belangrijk dat er goed bewegingsonderwijs gegeven kan worden, maar ook dat leerlingen en leraren niet onnodig lang bezig zijn met van en naar een gymzaal te fietsen. We vinden het ook niet meer dan normaal dat we hier rekening mee houden, want een goede gymzaal hoort ook bij een basisschool! Gelukkig was een zeer ruime raadsmeerderheid het met ons eens.

De nieuwe Wilsdonck zal gebouwd gaan worden op de plaats waar de school nu al meer dan 50 jaar staat. Dat betekent dus ook het einde van het huidige gebouw. Wij vinden het goed dat er nu een moderne school gebouwd kan worden die weer 50 jaar kan blijven staan.

In de tussentijd zal de school in een tijdelijk gebouw terecht gaan komen, de locatie hiervan is nog niet geheel duidelijk, maar de verwachting is wel dat dit in de buurt zal zijn van de huidige school. Goede zaak volgens ons, we zien ook geen andere oplossing dan tijdelijke huisvesting. Een jaartje “kamperen” is dan ook noodzakelijk om daarna vast te kunnen bivakkeren in een prachtig nieuw pand!

Het CDA vind het wel erg belangrijk dat de tijdelijke school uiteraard wel goed genoeg is, en dat de leerlingen van de Wilsdonck er goed zitten. We zullen dit goed in de gaten blijven houden.